Βαθμολογικές εκτιμήσεις στη Φυσική

Βαθμολογικές εκτιμήσεις στη Φυσική

Η βαθμολόγηση της Φυσικής τελείωσε. Οι πρώτες εκτιμήσεις από τα στατιστικά στοιχεία βαθμολογικών κέντρων στη Βόρεια Ελλάδα δείχνουν την αυξημένη δυσκολία των θεμάτων συνολικά και σε σύγκριση με το περασμένο σχολικό έτος. Αλλά συγχρόνως καταδεικνύεται και η τάση για αύξηση των πολύ υψηλών βαθμών! Η παραδοξότητα αυτή εξηγείται ως εξής:

Τα θέματα της Φυσικής φέτος ήταν συνολικά βατά. Αλλά ήταν βατά για τους πολύ καλά διαβασμένους. Αντίθετα, για τους λιγότερο προετοιμασμένους, χαρακτηρίζονταν υψηλότερης δυσκολίας από τα περσινά. Έτσι υπάρχει σαφής τάση αύξησης των βαθμολογιών μεταξύ 90 και 100 μοριών, αλλά υπάρχει μείωση της συγκέντρωσης βαθμολογιών στην περιοχή 60 έως 90 μόρια.

Τα παραπάνω στοιχεία μεταφράζονται σε διαμόρφωση τάσης αύξησης των βάσεων σε Ιατρικές και υψηλής ζήτησης Πολυτεχνικές σχολές, αλλά μείωση στο υπόλοιπο των σχολών. Φυσικά, τα παραπάνω ισχύουν μόνο για την Φυσική. Η συνολική πορεία των βάσεων θα εξαρτηθεί και από τα βαθμολογικά αποτελέσματα στα Μαθηματικά, στην Χημεία και στην Βιολογία. Ήδη τα Μαθηματικά δείχνουν βελτίωση στις βαθμολογίες, γεγονός που οδηγεί τις Πολυτεχνικές σχολές προς τα πάνω.

Για άλλη μία χρονιά όμως, δυστυχώς, είναι εμφανής η εξάρτηση της επιτυχίας των μαθητών στις θετικές επιστήμες όχι από μαθήματα όπως η Φυσική ή τα Μαθηματικά, αλλά από την Νεοελληνική Γλώσσα! Περιμένουμε όμως, λίγο ακόμα για να έχουμε μια πιο σφαιρική εικόνα από τα βαθμολογικά κέντρα.

Πηγή: omathimatikos.gr

Στο woe.gr, τη μεγαλύτερη online πλατφόρμα εκπαίδευσης, θα βρείτε τους καλύτερους καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα φυσικής καθώς και τις καλύτερες εκπαιδευτικές δομές (φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης).

Ψάχνεις καθηγητή; Ψάχνεις φροντιστήριο; Ψάχνεις online μαθήματα; Είσαι στο σωστό site!

Αν είσαι καθηγητής και θέλεις να βρεις τους μαθητές σου για ιδιαίτερα μαθήματα, κάνε την εγγραφή σου εδώ!

Επιστροφή